Erik Borglund

Då är höstens Arkiv-event i Västernorrland snart publikt boka in 13/10

Återigen kommer CEDIF att bjuda in på en spännande heldagskonferens i samband med Sundsvall 42. Anmälan kommer snart ut och ni kommer kunna anmäla er. Skillnaden från tidigare år är att vi i år kommer bjuda på både föredrag och en praktiskt inriktad Workshop.

Information kommer finnas på http://www.broninnovation.se/Sundsvall42/Konferensveckan-BIG42/ och på http://www.miun.se/cedif Nedan kommer mer information om dagen. Har ni funderingar tveka inte att höra av er:

erik.borglund@miun.se 072-5818933

ARENA-42 CEDIF 13 Oktober 2015

Utveckling och forskning kring problem kring hantering av offentlig digital information har varit fokus för Center för digital informationsförvaltning (CEDIF) i flera år. Under Arena42 bjuder CEDIF in till en dag där vi presentera aktuell forskning kombinerat med en workshop där fokus ligger på beställarkompetens och hur man ställer krav vid upphandling av dokument- och ärendehanteringssystem. Dr. Håkan Sundberg med flerårig erfarenhet av upphandling av dokument- och ärendehanteringssystem kommer leda en workshop som kommer engagera och aktivera deltagarna. Schema för dagen ser ut som följer:

09.00-10.00              Registrering, kaffe
10.10-10.40     Vad händer inom digital informationsförvaltning? CEDIF redogör för pågående och aktuella projekt.
10.40-11.20 Recordkeeping informatics? Är det ett användbartbegrepp? Docent, Erik Borglund förklarar     begreppet med utifrån problem kring dokumentationen som sker (eller inte sker) under fysiska     möten, onlinemöten,  workshops etc.
11.20-12.00 Ann-Sofie Klareld presenterar sin forskning som problematiserar den förändring Arkiv och modern informationsförvaltning har genomgått som en effekt av e-förvaltningen.
12.00-13.00 Lunch
13.00-15.00 Workshop, ”Hur skall du inte göra när du upphandlar ett dokument- och ärendehanteringssystem” Dr. Håkan Sundberg leder en intensiv workshop där du aktivt kommer få gå igenom de steg som skall göras för att kunna att upphandla ett system.
15.00-15.30 Fika
15.30-16.10 Avslutning av dagen
 

http://erikborglund.wordpress.com

The post Då är höstens Arkiv-event i Västernorrland snart publikt boka in 13/10 appeared first on Erik Borglund.