Erik Borglund

AERI 2016

DÅ är AERI (Archival Education and Research Institute) igång på Kent State University. AERI är en mix av nätverkande, konferens, workshop, och postrepresentationer. En plats som för en forskare i arkiv- och informationsvetenskap är mycket viktig. Det känns så kul att MIUN är en av många uppskattade internatlolla aktörer inom arkivvetenskapen. Vi är ensamma från Skandinavien om att vara en del av denna gruppering. Det är ovärderligt för internationellt samarbete.

För egen del så höll jag min egen presentation i dag och det gick bra. Det var många som lyssnade och blev en del riktigt bra diskussioner efteråt. Alltid skönt att få det hela överstökat och göra det första dagen då alla brukar vara med.

Förutom att det är härligt så fick jag bli mycket glad i dag. En kille jag träffade första gången i Boston, kom fram och berättade att han nu gjort sitt första år på sitt tenure track på University of Indiana, och därmed klarat av sin doktorsgrad. Han tackade hjärtligt för att jag de gånger vi träffats och de mejlkonversationer vi haft som han såg som “mentoring” för honom. När vi träffades andra gånger var han tom osäker på om han skulle bli klar med sin avhandling, men nu är han färdig och har ett bra jobb.

Det känns bara kul att jag, utan att varit medveten om det, positivt hjälpt en kollega att ta sig vidare inom akademin.

AERI2016 finns på twitter, instagram med #aeri2016 för den som är nyfiken.

/Erik