Anna Bjärtå

V – X = ganska mycket att göra

Kurspoäng klara V

Slutseminarium i antågande V

Sista manuset till avhandlingen klart X

Kappan påbörjad X

Panik V

Om V är Check och X är raka motsatsen har jag alltså en del för mig

…ifall någon undrar varför jag inte skriver så ofta.

the-creative-process

Den här fina illustrationen hittade jag på facebook och känner att den lika gärna skulle kunna heta “doktorandprocessen”. Nedräkning till disputation pågår och när enheten ändrades från år till månader tog jag snabbt steget in den prickiga fasen med gul bakgrund.

Nej, som vanligt överdriver jag lite. Ingen panik (ännu), men väldigt mycket att göra, generellt och med avhandlingsarbetet. Jag ser ändå ganska ljust på det hela (ännu) eftersom jag kommer att ha mycket tid att fokusera på att bara läsa och skriva nu framöver. Häromdagen upptäcktes exempelvis att jag visst är klar med mina kurspoäng. Jag har hela tiden glömt att räkna med en 15 poängs-kurs och trott att det är massor kvar att göra på den fronten. Och se där, plötsligt blev man en overachiever.

Just nu skriver jag för fullt på mitt sista manus och har precis avslutat den snygga resultatdelen. Jodå, data kan visst vara snygga. Nu är det “bara” det där knyta ihop säcken momentet kvar …för artikeln. Nästa gång jag skriver detta hoppas jag att det handlar om kappan. Till min handledares stora förtret och förtjusning har jag också kört igång två nya projekt. Den första kullen psykologprogramsstudenter ska nu börja skriva sina examensarbeten och några av dem har nappat på mina projektplaner så att jag kunde bara inte hålla mig. Det är två frågeställningar som jag drömt om att få testa länge. Om det då kommer studenter som är intresserade och har intressanta idéer är det svårt att säga nej. Det ena är förresten en behandlingsstudie och om du är mycket rädd för spindlar, och helst inga andra djur, är du välkommen att höra av dig.

Mycket och kul på jobbet V

På återseende och trevlig allhelgonahelg!