Erik Borglund

Det som inte får hända händer…

Ibland får man hantera kriser i sin vardag. SÅ var det idag. Den 4:e föreläsningen för Arkiv- och informationsvetenskap C skulle hållas online. De första två föreläsningarna var vårt verktyg Adobe Connect segt som sirap, och det tog 20-30 minuter att komma in. Enligt Helpdesk var det en tillfällig peak vid terminsstart.

Idag en bit från terminstart så var det dags igen. Jag loggade in 20 minuter innan föreläsningen skall börja. Lyckas komma in efter 30 minuters försök. När jag väl är inne så går det inte att ladda upp presentationen, så hela föreläsningen får göras utan stöd och utan bilder. Det var tålmodiga studenter men detta får inte hända. Skall vi kunna bedriva kvalitativ undervisning på distans måste vi erbjudas verktyg som fungerar. Oavsett vem som är ansvarig måste detta prioriteras att lösas. Vi som är lärare får stå där med studenterna och försöka förklara det pinsamma.

Jag bävar redan för fredag morgon då det är dags igen.