Erik Borglund

iConference 2020

iConference är konferensen som organiseras av sammanslutningen av iShools. I år skulle den gått i Sverige och arrangerats av Högskolan i Borås och Oslo Metropolitan University. På grund av Corona-viruset fick konferensen ställas in. På mindre än 2 veckor har arrangörerna ordnat och fixat så att konferensen går helt online och alla presentationer kan genomföras.

Tidigare var man placerad i olika “sessions” där alla övriga var av samma karaktär och/eller inom samma område. Nu är det mer vilken tidzon man befinner sig i. Vi började i natt strax efter midnatt med presentationer vid 0300 och kommer sluta vid 1100 i kväll. Det gör att arbetsdagen de här tre konferensdagarna blir mer dynamisk och då man sitter och arbetar hemma fungerar det ganska bra.

Har själv då haft min presentation som handlar om record-making i situation rooms during large crisis. Ett tema som spöklikt blev extra angeläget. Presentationen gick bra och fick relevanta frågor. Så utifrån en vanlig konferens var detta ingen skillnad. Det svåra är ju att nätverka och mötas för att nätverka, träffa vänner mm. Men det kommer fler tillfällen framgent.