Anders Fällström

Prorektorsrekrytering

MiunSm_DSC_6951Som alla säkert uppmärksammat har nu styrelsen för Borås högskola till regeringen föreslagit Mats Tinnsten som ny rektor. Mats har under lång tid, på många olika positioner och med ett stort hjärta för Mittuniversitetet gjort ett fantastiskt jobb för vårt lärosäte och det är såklart väldigt tudelade känslor som nu fyller mig. Å ena sidan fantastiskt roligt för Mats som nu får möjlighet att utveckla ett spännande lärosäte, å andra sidan sorgligt för att jag förlorar min närmaste medarbetare och universitetet sin prorektor. På det stora hela taget tror jag dock att mobilitet och in- och utflöde av tankar och idéer är en väldigt viktig komponent i utvecklingen av universitet!

Att Mats nu slutar betyder att vi behöver en ny prorektor med forskningsinriktning.  Universitetsstyrelsen diskuterade detta på sitt senaste möte, beslutade om en procedur och utsåg en rekryteringskommitté. Kommittén har haft ett sammanträde och beslutat om bedömningsgrunder.

Jag vill med detta lilla inlägg bara uppmuntra alla till att antingen söka själva eller föreslå lämpliga kandidater. Det finns två ”skallkrav” och det är att personen i fråga ska vara professor och att stationeringsorten är Östersund. Mer information och övriga bedömningsgrunder finns på medarbetarportalen: https://medarbetarportalen.miun.se/medarbetarinfo/2018-10/mittuniversitetet-soker-ny-prorektor-for-forskningsfragor/

Om någon har frågor eller funderingar får man väldigt gärna höra av sig till mig eller Arne Wahlström.

  1. I fredags spelades ett nytt avsnitt i ledningspodden in. Där talar vi bl.a. om ALP- och WCR-medlen, den akademiska högtiden och Östersund som årets studentstad. Lyssna gärna:

https://medarbetarportalen.miun.se/medarbetarinfo/2018-10/nytt-avsnitt-av-ledningspodden-ute/