Anders Fällström

Julhälsning från universitetsledningen

JulSm_20150101-DSC_8747Så lackar det med rasande fart mot jul. Det är redan fredag eftermiddag och endast några få timmar återstår innan julledigheten lägrar sig över universitetet. Man kan undra vart det gångna året tagit vägen så snabbt. Mycket har hänt. Många positiva saker. Bara den senaste månaden har forskare erhållet en hel del stora externa anslag, utvecklingen av BLAD och BUFFL går vidare, ett nytt kvalitetssystem har antagits, ny prorektor har utsetts (återigen grattis och varmt välkommen, Håkan!), nya resultat har uppnåtts med våra externa samarbetspartners, en ny förvaltningsorganisation är på plats och massor av andra för framtiden viktiga och bra saker har hänt bara i december. Under hela året har vi kunnat bevittna ett stort antal framgångar som alla duktiga forskare, lärare och annan personal stått för. Nationellt såväl som internationellt! En del utmaningar har vi också såklart, men som alltid försöker vi väl se utmaningar som något som på sikt ska bli något riktigt positivt och bra!

Nu får vi alla förhoppningsvis njuta av en tids ledighet innan vi tar oss an ett nytt JulSm_20150101-DSC_8733spännande år. Ett år som inleds med institutioner och prefekter, ett år som, enligt den i december av styrelse beslutade verksamhetsplanen, kommer att präglas av internationalisering, kompetensförsörjning, utveckling av uppdragsutbildning och lärandemiljöer, stöd för extern finansiering, hållbar utveckling och vår regionala samverkan! Men framförallt ytterligare ett år då ny spännande forskning och utbildning kommer att se dagens ljus!

När vi återvänder från en, för så många, välbehövlig julvila, går vi mot ljusare tider! Innan dess ska vi dock alla hinna samla mycket energi, ägna oss åt saker vi tycker om och njuta av hur fantastiskt vi, i jämförelse med många andra på vår jord, faktiskt får ha det!

Vi i universitetsledningen vill tacka er alla medarbetare så väldigt glatt och mycket för det gångna året och önska er skön rekreation fram till dess att vi ses igen,

Anders, Anna-Lena, Eva, Kicki, Lotten och Victoria

JulSm_20141226-DSC_8632