Håkan Wiklund

God Jul och sköna helger!

Nu börjar året gå mot sitt slut och det är dags för en välförtjänt julledighet och nyårsfirande. Vi kan se tillbaka på ett spännande och händelserikt år för Mittuniversitetet och att vi är en del i den globala utvecklingen går inte att ta miste på. Vi tar hela tiden nya viktiga steg framåt och det är tydligt att vår utbildning och forskning är betydelsefull för den nationella och internationella utvecklingen. Vikten av högre utbildning och forskning för allas vår framtid kan inte överskattas.

Det finns så mycket positivt bland det som uträttas av alla våra duktiga studenter, doktorander, lärare, forskare och all annan personal vid Mittuniversitetet. Vi är ett väldigt bra team. Förhoppningsvis medger de kommande helgerna tid för vila och återhämtning, tid att umgås och tid för reflektion och egna tankar. Dagar med sköna promenader, god mat, bra filmer och avkopplande läsning.

Så återstår bara att önska alla medarbetare och studenter en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vår framgång vilar på ert engagerade, kloka och framgångsrika arbete – stort tack!

Ps. Som poeten Britt Hallqvist en gång påminde oss om – att njuta riktigt ordentligt.

En stjärna i vårt fönster, ett ljus på varje bord,
en lingonkrans på dörren, en sång – och glada ord.

En lukt av lack i huset, av hyacint och gran,
och hemligt pappersprassel och mycket marsipan.

Nu sitter vi och väntar, för allt är klart och gjort.
Just nu går julen sakta – sen går den väldigt fort.