Kari Pihl

VR, AR och Gott Nytt År!

Innan vi har kommit för långt in i januari vill vi passa på att önska gott nytt år och berätta lite kort vad vi gjort sen generaltestet.

Utöver arbetet med att utvärdera och sammanställa lärdomar från generaltestet så hade vi, mot slutet av året, besök från MSB som visade upp hur dom genomför övningar i VR-miljöer med blåljusmyndigheter. Några dagar innan hade vi besök från ett företag som jobbar med VR och AR (’augmented reality’ där den verkliga världen har virtuella inslag, via en mobil eller surfplatta, som med spelet Pokémon Go). Syftet med båda besöken var att undersöka hur VR-miljöer och AR-teknologi kan användas i labbet.

Sen har vi utökat labbgruppen med en multimediautvecklare och scenteknisk assistent som började i slutet på november.

Framöver så kommer labbet att användas i en övning med en frivilligorganisation, för att undersöka beslutsfattning i inledningen av en kris, och även som bakgrund i en musikvideo. Spännande saker på gång alltså!